SmartFlower – Laat de wereld zien hoe groen u bent!

 Smartflower

De Smartflower is een revolutie op het gebied van zonne-energie. Het is het eerste mobiele, “all-in-one plug and play” fotovoltaïsche systeem. En bovenal: een eyecatcher. Hij combineert moderne techniek en elegant design.

Als de zon opkomt, ontvouwt de Smartflower zich tot een grote zonnebloem. De bloembladeren draaien langzaam mee met de stand van de zon. Met een solaroppervlak van ca. 18 m2 wordt alle energie van de zon omgezet in elektriciteit. En gaat de zon onder? Dan vouwt de hij zich weer terug in.  Automatisch. Dag in, dag uit.

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt? Bel of mail ons voor meer informatie. Of kom de Smartflower ontdekken in onze tuin.

smartflower POP

Smart features

Dankzij zijn bijzondere technische kenmerken – zijn ‘smart features’ – werkt de Smartflower zelfstandig en automatisch. Eén druk op de knop is genoeg. Meer hoeft u niet te doen.

  • Smart use – Eén druk op de knop, en het wonder begint: de behuizing gaat open en het 18 m2 grote solaroppervlak ontvouwt zich en draait automatisch naar de zon toe.
  • Smart tracking – Smartflower volgt de zon door middel van gps-gestuurde bijstelling, ook bij bewolking.
  • Smart cleaning – Door een innovatief zelfreinigingsmechanisme blijft de Smartflower altijd schoon.
  • Smart safety – Ingenieuze veiligheidssystemen bij wind en brand voorkomen elk gevaar.

Gewoon opstellen, gewoon aansluiten, gewoon overtuigend

Vergeet gewoon alles wat u over de ingewikkelde planning, configuratie en installatie van zonne-energiesystemen gelezen hebt. Want de Smartflower komt als compleet systeem bij u thuis. Alles erin, alles eraan – fotovoltaïsche module, sturing, omvormer – en in een wip startklaar. Plaats het systeem waar u wilt. In maar één uur is de Smartflower gemonteerd en bedrijfsklaar! Net zo vlug en eenvoudig kunt u de Smartflower demonteren en op een andere plek weer opbouwen. Bijvoorbeeld als u verhuist.

Download de brochure. 

Meer info is te vinden op deze website.

Smartflower lanceert POP+ en POPe

Smartflower heeft eind augustus 2015 twee nieuwe modellen geïntroduceerd als aanvulling op de succesvolle smartflower POP. De POP+ en de POPe.

POPe, misschien wel de mooiste laadpaal die er is.

De smartflower POPe heeft een intern laadstation met aansluitingen aan de buitenkant voor het laden van e-Cars en e-Bikes.

Het laadvermogen bedraagt maximaal 22 kW. Dat is voldoende om een Tesla model S weer snel op de weg te krijgen.

De smartflower POPe is helemaal op zijn plaats op parkeerplaatsen voor bedrijven, winkelcentra, parkeergarages, campussen, etc.

Je electrische fiets of auto wordt dan met behulp van zonne-energie opgeladen terwijl je werkt,studeert, winkelt of uitgaat.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een Smartflower POPe niet op zonnekracht alleen de piekstroom kan leveren die benodigd is voor het laden van een electrische auto. De grid springt dan bij.

e-Bike eigenaren, die gebruik maken van dezelfde POPe, kunnen hun hart echter ophalen. Zij fietsen de schone horizon tegemoet geheel opgeladen met zonlicht.

Download hier de brochure.

‘s Werelds eerste all-in-one solar solution smartflower POP+ maakt indruk met geintegreerde accu unit.

De POP+ maakt het mogelijk tot 100% onafhankelijk te worden van het net, dag én nacht. De + staat voor het geintegreerde accusysteem dat schone energie levert zelfs op bewolkte dagen.

De capaciteit van het litium accu systeem bedraagt 2300 wattuur of 4600 wattuur. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt 8000 tot 10.000 wattuur per 24 uur.

De capaciteit van de POP+ is dus eindig maar kan een welkome en duurzame aanvulling op het stroomverbruik zijn.

De POP+ kan op verschillende manieren worden geconfigureerd:

  1. Volledig off-grid. Er is geen koppeling met het stroomnetwerk (de grid). Alle overvloedige stroom die door de smartflower wordt opgewekt wordt opgeslagen in de accu’s. Wanneer de smartflower geen zonnestroom meer kan opwekken (de zon gaat onder) wordt de in de accu’s opgeslagen stroom verbruikt. De volgende dag heeft de smartflower weer de kans de accu’s bij te laden.
  2. On-grid. Er is een koppeling met het stroomnetwerk.Alle overvloedige stroom die door de smartflower wordt opgewekt wordt opgeslagen in de accu’s. Wanneer de smartflower geen zonnestroom meer kan opwekken (de zon gaat onder) dan wordt de in de accu’s opgeslagen stroom eerst verbruikt alvorens er weer stroom van het stroomnetwerk wordt betrokken.
  3. Noodstroom-systeem.Er is een koppeling met het stroomnetwerk.Alle overvloedige stroom die door de smartflower wordt opgewekt wordt opgeslagen in de accu’s. De opgeslagen capaciteit wordt niet aangesproken. Mocht het stroomnetwerk uitvallen dan kan een beroep worden gedaan op de stroom die is opgeslagen in de accu’s.

​Het achteraf wijzigen van de configuratie is altijd mogelijk.

Download hier de brochure.

Maakt u serieus werk van duurzaamheid? Streeft u naar een groen imago? Laat de wereld dan zien hoe groen u bent!