Record aan zonne-energie opgewekt

zonnepanelen_Vorsselmans

Door het zonnige weer is er de voorbije dagen uitzonderlijk veel zonne-energie geproduceerd. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Vooral vrijdag, toen het nog niet zo warm was, werd er ongezien veel energie geproduceerd door zonnepanelen. Op dat piekmoment produceerden alle zonnepanelen evenveel energie als de grootste twee kerncentrales in ons land samen.

Daarmee heeft de zonne-energieproductie alle records gebroken de afgelopen dagen. “Vooral op vrijdag”, zegt Alex Polfliet, bestuurslid van PV Vlaanderen, de sectororganisatie van de zonnepanelenbedrijven.. “Toen had de hitte zijn hoogtepunt nog niet bereikt en hadden we pieken tot 2.256 megawatt. Dat is meer dan de twee grootste kernreactoren in ons land samen. Doel 4 en Tihange 3 wekken elk zo’n duizend megawatt op.” Er was op dat piekmoment een totaal verbruik van zo’n 8.200 megawatt in Vlaanderen.

“De gezinnen en bedrijven haalden dus een kwart van alle energie uit de zon”, zegt Polfliet. “Dat is indrukwekkend. In Duitsland zitten ze boven de 30 procent, maar na Duitsland heeft Vlaanderen het meeste aantal zonnepanelen per inwoner.”

Gegarandeerde opbrengst van minstens 25 jaar lang!
Terwijl vele investeringen niet altijd rendabel zijn (spaarboekje/aandelen/…), bent u bij zonnepanelen zeker dat ze minstens 25 jaar een rendabele opbrengst genereren.

Installatie zonnepanelen verdubbeld op 1 jaar tijd!  
Niet voor niets dat er vorig jaar maar liefst 24.000 nieuwe (een record) installaties zijn geplaatst tegenover een 10.000 in 2015.  Het ziet er bovendien naar uit dat ook dit jaar de installatie van zonnepanelen opnieuw een piek zal bereiken!

Hoog tijd voor zonnepanelen via Vorsselmans

 

Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2992447