• Project: Gemeentehuis Westland
  • Architect: Cepezed
  • Contractor:Boele & Van Eesteren
  • Photographer:Cepezed, Lucas van der Wee
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Gemeentehuis Westland

Het nieuwe gemeentehuis Westland in Naaldwijk bestaat uit twee transparante gebouwen en bevindt zich in het midden van centrum. De zeer transparante gevel zorgt ervoor dat het bestuursmeubel letterlijk ‘op het plein’ staat.

Om deze maximale transparantie te verkrijgen heeft Vorsselmans een redelijk unieke gevelconstructie bedacht waarbij de staalconstructie leidend is. Bij het transparante gebouw aan de Verdilaan combineerde Vorsselmans de atriumgevel met de staalconstructie. Hier vervult de staalconstructie dus een dubbelrol en draagt niet alleen het dak maar borgt ook de stijfheid van de gevel. De achtergevel is uitgevoerd met afwisselend een strook van glaspartijen en sandwichpanelen. De sandwichpanelen zijn semi-structureel ingeklemd tezamen met de glaspartijen op een vliesgevelconstructie wat een vlakke uitstraling zonder toepassing van horizontale of verticale klemlijsten geeft.

 

De grote mate van inzichtelijkheid en transparantie werkt uitnodigend en door de lichte en warme uitstraling is het er fijn werken.