• Project: Olympus, Leiderdorp
  • Architect: KOW + Bohemen B.V.
  • Contractor:Bohemen B.V.
  • Photographer:Liesbet Goetschalckx
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Olympus, Leiderdorp

Het nieuwe hoofkantoor van Olympus Nederland is begin 2017 geopend op de vitaliteitsboulevard te Leiderdorp. Pal langs de snelweg A4 van Den Haag naar Amsterdam is een transparant en uitnodigend gebouw gerealiseerd, overigens zonder hoofdaannemer maar direct met realisatiepartners.

Vorsselmans en Aldowa hebben respectievelijk het 3.000 m² BVO grote gebouw voorzien van vliesgevel, zonwerende – warmtereflecterende en geluidwerende beglazing en (geanodiseerd) aluminium zetwerk. Bijzondere aandacht is besteed aan de dakomranding en de dakopbouw. Door het gebruik van geanodiseerd aluminium is hierdoor een opvallend architectonisch kenmerk toegevoegd dat de totaaluitstraling van het gebouw versterkt. Uniek aan deze realisatie is het BIM proces, waarbij alle partijen als nevenaannemer in een 2-daagse sessie het volledige BIM model hebben gedefinieerd. Dit heeft geleid tot een ultra korte bouwtijd van 5 maanden.

Een transparant en uitnodigend gebouw direct met realisatiepartners gerealiseerd.