Evergreen – Hoogste punt

Vorsselmans blijft groeien! Letterlijk dan.

Het jaar is nog maar net begonnen of wij kijken al uit naar het einde van 2022.

Niet alleen vieren we dan onze 50e verjaardag maar we kunnen dan ook intrekken in onze gloednieuwe kantoren & productiehal “Evergreen”.

Inmiddels bereikten we het hoogste punt van onze nieuwbouw, een dag die we niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan. Naar oude traditie plaatsten we een Meiboom op het dak en nodigden we daarbij ons bouwteam uit om er samen op te klinken.

Groei.

Het is iets waar we graag bij stilstaan. Groei. En dat doen we goed! Wat 50 jaar geleden startte in de garage van onze oprichter Stan Vorsselmans, groeide uit tot een productiehal én prachtig bedrijfsgebouw aan de Wuustwezelseweg waaraan we nu nóg een knap stuk kunnen toevoegen.

#trotsoponswerk!

Tereik, Wuustwezel
vanaf 1972

Verbrand-hofstraat, Loenhout
vanaf 1989

Wuustwezelseweg, Loenhout
vanaf 2002

Evergreen – Wuustwezelseweg
vanaf 2022

BIM

Om het gebouw tijdig op te leveren in oktober 2022 wordt er volop ingezet in building information modelling of kortweg BIM . Een 3-D tool waarbij het gebouw, de bovengenoemde technieken en verschillende bouwkundige aspecten worden samengevoegd en op elkaar worden afgestemd. Zo worden bouwfouten tijdens de engineeringfase opgespoord en materiaalverspillingen vermeden.

Verder laat het gecreëerde BIM-model ook financiële- en tijdsanalyses toe, welke respectievelijk de 4de en de 5de dimensie vormen in het BIM-model. Deze extra dimensies maken een duurzame manier van bouwen mogelijk, met een gestructureerde planning en een verhoogde veiligheidsgraad als resultaat.