Politiezone Grens verhuist naar nieuw gebouw

Vorsselmans - Bredabaan Wuustwezel

Politiezone Grens (Wuustwezel, Essen, Kalmthout) krijgt op de Bredabaan een nieuw gebouw. Het onthaalpunt en de wijkteams verhuizen naar een modern kantoor op de Bredabaan.

Er wordt momenteel hard gewerkt op de Bredabaan om het nieuwe politiekantoor in Wuustwezel tijdig af te maken.

“Maar we hebben er vertrouwen in dat het zal lukken”, zegt Patrick De Smedt, woordvoerder van de politiezone Grens. Ook hij verhuist mee naar het nieuwe kantoor op de Bredabaan, dat slechts enkele huizen verder ligt dan het huidige gebouw. “Maar dat kantoor is erg verouderd. We verhuizen naar een veel moderner gebouw”, vertelt hij. “Er is stevig geïnvesteerd om de klantvriendelijkheid en de dienstverlening een upgrade te geven. Vooral op het gebied van privacy: mensen die nu klacht komen indienen, doen dat aan het onthaal dat in een apart sas ligt. Dat kan nu dus in alle rust gebeuren”, klinkt het.

Het huidige kantoor zal nog gebruikt worden door het verkeersteam, maar is niet meer openbaar.

Op vrijdag 21 september zal burgemeester Dieter Wouters (CD&V) het nieuwe gebouw officieel inhuldigen. Tijdens de Dorpsdag, zondag 23 september, houdt de politie opendeurdag zodat iedereen het gebouw kan leren kennen. De maandag die daarop volgt, start de dienstverlening op de nieuwe locatie.

Bron GvA