• Project: Logistiek Park Waasland Aertssen, Verrebroek
  • Architect: Mertens Architecten
  • Aannemer: Cordeel
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Logistiek Park Waasland Aertssen, Verrebroek

Het is ondertussen meer dan 2 jaar geleden dat Mertens Architecten ons contacteerde om mee te denken over de techniek van de gevel van een ‘speciaal project’: de bouw van een nieuw distributiecentrum voor de firma Aertssen Logistics.  Onze eerste indruk creëerde meteen een ‘wauw’ gevoel waarbij we gestart zijn met een haalbaarheidsstudie van de gevel.

Een extra uitdaging van dit project was om steigerloos te bouwen waarbij grote glasvolumes van binnenuit moesten geplaatst worden in een gordijngevel. Tevens was de maatvoering zeer cruciaal: een gesegmenteerde vliesgevel moest nl. perfect overgaan in de ronde gevelbeplating van de firma Limeparts-Drooghmans.

Een extra dimensie aan dit project was de intensieve samenwerking tussen Vlaamse familiebedrijven die reeds 2 of meerdere generaties bestaan: Aertssen – Cordeel – Mertens Architecten – Limeparts-Drooghmans & Vorsselmans. We zijn allemaal trots op deze realisatie en dit staaltje samenwerking. 

Een knap staaltje samenwerking tussen familiebedrijven