• Project: Cambridge Road
  • Architect: Egret West & Stockwool
  • Aannemer: NU Living & Swan Housing Group
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Cambridge Road

Afbeeldingsresultaat voor vgv uk

Onder de vlag van VGV Facades UK Ltd. zal vormgegeven worden aan 2 torens met in totaal 274 woningen in hartje London. De torens staan op een gemeenschappelijke plint en liggen samen direct naast de spoorlijn en station Barking. Door deze ligging zijn er zeer strikte veiligheidseisen van toepassing op het gehele project – er mag tijdens de bouw natuurlijk niets op het spoor terecht komen.

De montageperiode is van augustus 2017 t/m december 2018. De gevel is gedetailleerd als elementengevel; in totaal zullen er 3640 puzzelstukjes nodig zijn om de twee torens te sluiten. Gemiddeld worden er 20 elementen per dag geproduceerd en gemonteerd. Ieder element zal in de productie al beglaasd worden en sommige elementen worden voorzien van metalen cassettebekleding of golvende staalplaat voor een afwisselend beeld.

In Londen is nog altijd een enorm tekort aan woningen. Het project wordt dan ook gesteund met investeringen vanuit de ‘Barking Housing Zone’, een initiatief van de burgemeester van Londen om huisvesting betaalbaar te houden.

Afbeeldingsresultaat voor nu living             

Vier torens, 274 wooneenheden en 3400 puzzelstukjes