• Project: Cordeel Headquarters
  • Architect: Crepain Binst Architecture
  • Aannemer: Cordeel
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Cordeel Headquarters

WINNAAR CATEGORIE ALUMINIUM SCHRIJNWERK AWARDS 2019!

Het nieuwe hoofdkantoor van de algemene aannemer Cordeel bevindt zich op de site van De Zaat in Temse. Het gebouw overspant op 15 m hoogte het 60 m brede droogdok ter hoogte van de dokpoort van de oude Boelwerf met de Schelde. Het telt twee verdiepingen met rondom terrassen die een uitzicht bieden op Temse, de Scheldebrug en het Scheldepark.

De gevel op de verdiepingen bestaat uit aluminium vliesgevels Schüco FWS60.SI met triple beglazing. Bij de verankering van deze gevel dient men extra rekening te houden met de toleranties en doorbuiging van het stalen vakwerk die optreden bij de overspanning van 72m. Voor het beglazen van deze gevel was sinds het ontwerptraject al een rails meegenomen in het plafond van de bordessen. Met een glaszuiger in deze rails kan het glas langs deze gevels gemanoeuvreerd worden. In de kopgevels zijn ook  schuiframen Schüco ASS70.BE geïntegreerd in de vliesgevel.

De verdiepingen worden gedragen door de twee betonnen poten van het gebouw aan de zijden van het droogdok. De gevels in deze poten bestaan uit zeer grote glasvakken. Voor de gevel is daarvoor eerst een staalconstructie voorzien waar vervolgens een aluminium opzetconstructie Schüco AOC60.SI tegen aan is geschoten.

BIM

Vorsselmans realiseert de gevels voor het nieuwe hoofdkantoor van aannemer Cordeel. Voor dit prestigieuze gebouw werd op vraag van de opdrachtgever een BIM-model opgemaakt. De vliesgevels en hun invullingen werden door Vorsselmans in 3D gemodelleerd. Door het model van de architect, de staalleverancier en Vorsselmans samen te voegen kan gecontroleerd worden of alles correct op elkaar aansluit.

Bovendien werd heel wat informatie door middel van parameters aan de geometrie toegevoegd. Een relevante selectie van parameters werd mee geëxporteerd naar het IFC-model, dat door alle partijen kan worden geraadpleegd.

Het nieuwe hoofdkwartier bevindt zich 14m boven de begane grond!