• Project: Evergreen, Loenhout
  • Architect: LV Architecten
  • Aannemer: Vanhout.pro
  • Fotograaf: Yannick Milpas voor The Art of Living
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Evergreen, Loenhout

Een duurzame toekomst. 

Al sinds onze oprichting in 1972 lopen wij voorop in kwaliteit en duurzaamheid. Met ons nieuw bedrijfsgebouw blikken we alvast vooruit op de komende 50 jaar!

‘Evergreen’, een eigen groene bijdrage van formaat.

Bij het ontwerp en de uitvoering van de gloednieuwe ‘Evergreen’ kantoorruimtes & productiehal hadden we één hoofddoel: het ontwikkelen van een groen en duurzaam gebouw om Vorsselmans een nieuw tijdperk binnen te loodsen. Een tijdperk waarin we het voortouw willen nemen binnen de eigen bedrijfscultuur én in de gevelbouw.

Het hele gebouw is een ode aan de duurzaamheid: aluminium gevelcassettes, circulaire bouwmaterialen, zonnepanelen, een elektrisch wagenpark en de toepassing van groene gevels om C02 op te vangen, automatisch ventileren met een interactief verticaal schuifraamsysteem. Er werd ook gebruik gemaakt van geavanceerde HVAC technieken en verwarming met geothermische warmtepompen.

Op de tweede verdieping bevindt zich de refter, in feite een polyvalente ruimte waar zich ook het ‘Vorsselmans Café’ bevindt. Hier bevinden zich 10 verticale schuiframen die met een simpele druk op de knop automatisch open­schuiven, waardoor een sterke connectie tussen binnen en buiten ontstaat. Deze unieke schuiframen werden samen met Reynaers ontwikkeld.

Opmerkelijk zijn ook de 200 m2 groengevels, een samen­werking met Ecoworks en meteen één van de grootste toepassingen in de Benelux. De achterconstructie van de groengevel bestaat bovendien uit hergebruikte gevel- en raamprofielen. En in samenwerking met een imker werd voor een plaatselijke bijenpopulatie gezorgd.

Ook op vlak van employer branding werpt het nieuwe gebouw nu al zijn vruchten af, vooral te danken aan de visibiliteit en het groene karakter ervan. Beloftevolle sollicitanten komen veel spontaner op dit baken af.

Lokale partners
Voor de uitvoering werkten we heel bewust samen met lokale partners. “Het project werd uitgevoerd met een bouwteam samengesteld op basis van kwaliteit en vertrouwen. Deze wijze van samenwerken bekomt volgens ons het beste resultaat”. 

 

Vorsselmans gaat voor duurzame architectuur!