• Project: Gerechtsgebouw Breda
  • Aannemer: Visser & Smit Bouw
  • Ontwerp: Hootsmans architectuurbureau
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Gerechtsgebouw Breda

Het nieuwe gerechtsgebouw in Breda wordt een eigentijds gebouw. Een samenhangend geheel, bestemd voor drie afzonderlijk organisaties. In het nieuwe gerechtsgebouw neemt de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming hun intrek. Om de onafhankelijkheid te waarborgen, zullen de kantoorruimtes van de drie organisaties gescheiden worden ondergebracht, echter voorzien van een aantal centrale faciliteiten en eigen openbare ruimtes.

De totale oppervlakte van het te realiseren gerechtsgebouw bedraagt circa  33.000 m² bruto vloeroppervlakte  exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Er wordt een parkeergarage voorzien van circa 8.000 m².

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft InBalans de opdracht gegeven. InBalans is een samenwerkingsverband tussen drie aandeelhoudende partijen Facilicom, Macquarie Capital Group en VolkerWessels en daarnaast de volgende partijen Architekten CIE., Architectenbureau Paul de Ruiter, Sevil Peach, Karres en Brands Landschapsarchitecten, Arup, Halmos, Visser & Smit Bouw bv en HOMIJ.

Speciaal voor dit project ontwikkelt Vorsselmans een projectspecifieke geveloplossing om te voldoen aan de esthetische wensen van de architect en de gestelde eisen vanuit de overheid.

De start van de bouw is voorzien voor februari/maart 2016.

Projectspecifieke gevels om te voldoen aan wensen architect en overheid