• Project: Landrijt Eindhoven
  • Aannemer: BVR Bouw Roosendaal
  • Ontwerp: Oomen architecten
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Landrijt Eindhoven

In 2012 kreeg Vorsselmans opdracht voor alle ramen, deuren, vliesgevels en de gevelbekleding van het project Landrijt.

Verpleeghuis Landrijt, gelegen in het noorden van Eindhoven, is gespecialiseerd in zorg aan bijzondere doelgroepen met verschillende vormen van dementie en cognitieve problemen.

Landrijt omvat een drielaagse onderbouw en twee bovenbouwen van respectievelijk drie en zeven bouwlagen. De gevelbekleding bestaat uit brons geanodiseerde geëxtrudeerde profielen die door middel van tand-groefverbindingen in elkaar passen. De profielen zijn geschroefd op een aluminium achterconstructie die gemonteerd is op HSB-elementen. Het project werd opgeleverd in maart 2014.

Bij dit project was er een nauwe samenwerking met WVH, die de HSB-elementen en de bekleding van de beide torens heeft uitgevoerd.

De gevelbekleding bestaat uit brons geanodiseerde geëxtrudeerde profielen die door middel van tand-groefverbindingen in elkaar passen.