• Project: Campus Hoogvliet
  • Aannemer: BAM Utiliteitsbouw
  • Ontwerp: Wiel Arets architects
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Campus Hoogvliet

Op Campus Hoogvliet in Rotterdam komen onderwijs, werk, wonen en vrijetijdsbesteding bij elkaar. Vorsselmans plaatste in samenwerking met De Groot & Visser de aluminium puien, die speciaal voor dit project werden gemaakt.

Drie gebouwen van Campus Hoogvliet bieden ruimte aan scholengemeenschappen. De drie andere gebouwen doen dienst als sportgebouw, als woongebouw (met 100 woningen), en als art-studio (voor kunst en cultuur). Ook is er een ondergrondse parkeergarage.

De gebouwen van beton en glas hebben scherpe contouren. De dragende gevels van de gebouwen hebben open hoeken en zijn voor de stabiliteit gecombineerd met betonnen kernen.

In samenwerking met De Groot & Visser plaatste Vorsselmans de aluminium puien die speciaal voor dit project ontwikkeld werden. Vorsselmans maakte gebruik van een standaard Schüco-systeem en deed daarbij enkele aanpassingen.

Het unieke aan deze gevels is de combinatie van het gekozen aluminiumsysteem, de extreem grote afmetingen van het glas, en het originele zeefdruk design. De campus oogt modern en licht door de 1.100 ruiten met 8.500 m2 isolatieglas, met zeefdruk en zonwerende coating. Wiel Arets koos bij de zeefdruk van de structuurbeglazing voor een bladermotief, dat exclusief voor de campus werd ontworpen.

De gevels werden zo veel mogelijk geprefabriceerd, wat zorgde voor een korte doorlooptijd.

Een unieke combinatie van aluminiumsysteem, extreme afmetingen van het glas en zeefdruk design.