• Project: J. Janssens & Zonen, St.-Lenaarts
  • Architect: LV-Architecten
  • Aannemer: Vanhout.pro
  • Fotograaf: Liesbeth Goetschalckx
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

J. Janssens & Zonen, St.-Lenaarts

J. Janssens & Zonen NV, St.-Lenaarts

Sinds 1928 is J. Janssens & Zonen een gevestigde waarde in de Noorderkempen. Net zoals Vorsselmans NV, is ook J. Janssens & Zonen een familiebedrijf waar bij hen momenteel de 3e én 4e generatie aan het roer staat.
In samenwerking met LV-Architecten, stelde J. Janssens & Zonen Vorsselmans NV aan voor het buitenschrijnwerk.
Gezien deze lokale en fijne samenwerking, zetten we dit project graag in de kijker.

Uit de intentie van de bouwheer om de kantoren en showroom van hun bedrijf nieuw leven in te blazen, ontstond het idee om volledig nieuwe kantoren te bouwen naast de bestaande showroom en deze laatste hier architecturaal mee in te integreren.

De nieuwe locatie gaf de opportuniteit om vanuit het kantoor uitzicht te hebben over enerzijds de ganse bedrijfssite: de betoncentrale, de bouwmaterialen en de parking met vrachtwagens. Anderzijds rijkt aan de andere zijde het zicht tot aan de kerktoren, over het kanaal waarlangs met de binnenvaart ook materialen worden aangeleverd.

Het nieuwe kantoorgebouw vormt het centrum van de site, waarrond het gehele bedrijfsleven zich afspeelt. Om dit kracht bij te zetten, werd het gebouw op een sokkel gezet die de verschillende toegangen tot het gebouw accentueert. De materialisatie van het kantoorgebouw weerspiegelt de core business van het bedrijf: beton en baksteen.

Passend binnen het vooropgestelde kader werden op zorgvuldige wijze materialen gekozen voor aankleding en afwerking van het gebouw die in het oog zullen springen van alle bezoekers en potentiële klanten.

Een geslaagde lokale samenwerking tussen familiebedrijven