• Project: Kantoor Vanhout.Pro
  • Architect: LV Architecten
  • Aannemer: Vanhout.pro, Turnhout
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Kantoor Vanhout.Pro

Omwille van de complexe architectuur van het nieuwe kantoorgebouw, werd Vorsselmans al in een vroegtijdig stadium betrokken bij de engineering.

Door het groeiende succes was de beschikbare kantoorruimte van Vanhout.pro te klein geworden. Er werd daarom gekozen voor een duurzaam nieuwbouwproject, dat bovendien voldoet aan de normering van 2021. Op het vlak van verluchting, verwarming en koeling, verlichting, energie- en waterverbruik is ruimschoots aan de normen voldaan.

Dambord

De uitstraling van het vorige gebouw mocht niet verloren gaan. Daarom werd gekozen voor een innovatief ontwerp van LV Architecten. De gevel kreeg een ‘dambord-effect’. Er ontstond een huzarenstukje, met geprefabriceerde gevels en gelijmd metselwerk. Omwille van de complexe architectuur werd Vorsselmans al in een vroegtijdig stadium betrokken bij de engineering. Er diende tot op de millimeter nauwkeurig gewerkt te worden door alle partijen. Het was aangenaam samenwerken met Vanhout.pro, die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. In november 2013 werd er gestart met de ontmanteling en afbraak van het vorige kantoor. In februari 2014 is de eerste steen gelegd. De ingebruikname van het nieuwe kantoor is voorzien in november 2014.

Er diende tot op de millimeter nauwkeurig gewerkt te worden door alle partijen.