• Project: Nieuw Zuid Antwerpen
  • Architect: Poponcini&Lootens - Atelier Kempe Thill
  • Aannemer: BAM Interbuild
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Nieuw Zuid Antwerpen

Interbuild bouwt voor Stadsontwikkeling Antwerpen Zuid NV op de site van Triple Living, gelegen tussen de Schelde en het justitiepaleis.

Het project omvat 77 appartementen, 5 commerciële ruimten en 2 ondergrondse niveaus.

Het bovengrondse gedeelte bestaat uit 2 aparte gebouwen, blok 1a ontworpen door Poponcini&Lootens en blok 1b ontworpen door Atelier Kempe Thill. Beide blokken hebben een verschillend uitzicht maar vormen samen een mooi geheel.  De buitengevel van blok 1a wordt afgewerkt met witte architectonische betonpanelen en uitkragende terrassen in combinatie met kleurrijke glazen colorbelpanelen en donkergrijze raamprofielen. De buitengevel van blok 1b wordt afgewerkt met antracietgrijze, kolommen en panelen uit architectonisch beton, gecombineerd met bronzen raamprofielen.

Beide blokken worden ondersteund door het idee bigger & cheaper, waarbij interactie tussen leefruimte binnen & buiten versterkt wordt door de leefruimte de mogelijkheid te geven om een grotere ruimte en daardoor groter landschap in te palmen. Dit wordt mogelijk gemaakt door op de terrassen niet geïsoleerde schuiframen te voorzien dewelke in de tussenseizoenen zorgen voor een aanzienlijke vergroting van de bestaande leefruimte.

Vorsselmans realiseert in dit project een aandeel van ca. 4000m² aan aluminium schrijnwerk met een totale waarde van ca. 2 miljoen Euro.

Bigger & Cheaper voor meer leefruimte en grotere interactie tussen binnen- en buitenruimte.