• Project: Oak Cancer Centre, Sutton, UK
  • Architect: BDP
  • Aannemer: ISG
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Oak Cancer Centre, Sutton, UK

Project
Het Oak Cancer Centre is een opvallend nieuw gebouw aan de poort van het wereldberoemde kankerziekenhuis en onderzoekscentrum in Sutton. Het zal nieuwe poliklinische faciliteiten, medische dagbehandeling en samenwerkingsruimte voor klinische onderzoekers bieden om de diagnose en behandeling van kanker voor patiënten te versnellen.

Het Oak Cancer Centre zal meer dan 400 onderzoekers van The Royal Marsden’s Sutton en Chelsea sites samenbrengen in een gebouw dat ontworpen is om samenwerking te stimuleren en de ontwikkeling van nieuwe kankerbehandelingen te versnellen. De naam is een erkenning van de Oak Foundation, die 25 miljoen pond heeft geschonken aan de kosten van dit nieuwe centrum.

Duurzaamheid
Bij alle werkzaamheden aan het Oak Cancer Centre staat duurzaamheid voorop. Het gebouw is speciaal ontworpen om te voldoen aan het BREEAM-certificeringsmodel voor duurzaamheid – van het initiële projectontwerp en de gebruikte materialen tot het bouwproces zelf.

Wist – je – dat? 

De eerste steen bij het Royal Marsden Oak Cancer Centre gelegd werd door Prins William? Hij is al meer dan 13 jaar president van dit hospitaal.

 

Dit gebouw zal letterlijk levensveranderend zijn voor degenen die er binnenkomen.