• Project: Stal 13, Terneuzen
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Stal 13, Terneuzen

Onze Service & Onderhoud afdeling kreeg laatst een leuk project toegewezen, nl. het renoveren van het kantoor van InZaken in Terneuzen.

Het idee

Een oude vervallen veestal uit 1931 herbestemmen en renoveren tot een hip, modern kantoor mét behoud van originele en authentieke elementen.. Moeilijkheidsgraad hierbij was dat “de ziel” van de stal moest blijven bestaan en herkenbaar zijn in het nieuwe te realiseren kantoor. Compleet slopen was volgens de opdrachtgever InZaken te vergelijken met vloeken.

Bouwkundig

‘Realisatie met 100% tevredenheid’

Vorsselmans stond in voor de achtergevel. Deze leek zelfs te fragiel om een ladder tegen te zetten toen de oude situatie werd ingemeten! Er werd een plan bedacht om een grote glasvliesgevel te ontwerpen. Enerzijds voor de constructie, anderzijds voor het creëren van mooi strijklicht dat de oude spanten beter tot zijn recht doet komen bij binnenkomst.

Het mooiste nieuwe gebouw van Zeeland 2019

Op 19 juni 2020 (Dag van de Architectuur) is Stal 13 in Terneuzen door PZC-lezers uitgeroepen tot het mooiste nieuwe gebouw van Zeeland. De tot kantoor omgebouwde koeienstal kreeg in een publieksverkiezing een paar honderd stemmen meer dan restaurant Family in Axel en wint daarmee de PZC-publieksprijs.

#trotsoponswerk

Het mooiste gebouw van Zeeland