• Project: Verbindingsbrug, Utrecht
  • Architect: LIAG Architecten & Bouwadviseurs
  • Aannemer: Medicom6
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Verbindingsbrug, Utrecht

In Utrecht plaatste MedicomZes de brugverbinding tussen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) van het UMC Utrecht en het in aanbouw zijnde Prinses Máxima Centrum (ingebruikname medio mei 2018). De brug wordt gebruikt om zieke kinderen van het ene naar het andere ziekenhuis over te brengen.

Praktische informatie:

De brug heeft een totale lengte van 155 meter met een hoogte van bijna 5 meter. Vanwege de variërende breedte en de kleurrijke gevelbekleding zal het een eyecatcher in de regio worden! De architect heeft zo 15 verschillende kleuren glas gedefinieerd waarin hij tot 3 verschillende tinten van Vanceva-folies combineert. De brug zal in prefab-brugdelen van maximaal 50 meter gemonteerd worden, compleet met dak- & gevelbekleding reeds voorgemonteerd.

Vanwege de jarenlange ervaringen van het bouwen met prefab-brugdelen van De Kok Staalbouw, kunnen zij door hun korte montagetijd de overlast voor beide ziekenhuizen tot een minimum beperken. Omwille van zettingen van het staal tijdens bouwfase en transport werden in de gevelprofielen extra voorzieningen opgenomen om glasbreuk te vermijden.

Eind 2017 zijn de prefab-brugdelen op hun plaats gelegd. De brug zal naar verwachting maart 2018 opgeleverd worden samen met het nieuwe ziekenhuis.

Bouw verbindingsbrug tussen Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Máxima Centrum