Schüco SmartActive

Schüco ontwikkelde het eerste raamsysteem met antimicrobieel oppervlak. Met Schüco SmartActive is het mogelijk om zowel de grepen als de binnenkant van de totale raamconstructie te beschermen. SmartActive is verkrijgbaar op alle actuele Schüco AWS raamsystemen. Dé ideale oplossing voor ziekenhuizen, zorginstellingen zoals rusthuizen, woonzorgcentra…, kinderdagverblijven, scholen, openbare gebouwen…

Dit is geen nieuw product, maar tegenwoordig wel hyper actueel. Vorsselmans is zeer actief in de ziekenhuis-sector, dus blij om Schüco partner te zijn.

Hoe werkt het?

Microscopisch kleine zilverdeeltjes worden verwerkt in het oppervlak. Deze zilverdeeltjes zijn gegarandeerd nanovrij en kunnen daardoor niet via de huid het lichaam doordringen.  Ziektekiemen die in contact komen met het SmartActive-oppervlak sterven af. Uitbreiding van bacteriën wordt hierdoor verhinderd.

Schüco voorziet deze nanoparticules op grepen en op de binnenkant van de raamprofielen omdat het juist daar is waar mensen de ramen vast houden.