Vorsselmans behaalt als eerste Belgische gevelbouwer “Trede 3” op de Veiligheidsladder!

Het welzijn van onze medewerkers is een topprioriteit binnen Vorsselmans.

Als werkgever is het één van onze belangrijkste taken om ervoor te zorgen dat al onze werknemers hun dagtaak kunnen uitvoeren in optimale omstandigheden en ’s avonds gezond en wel weer naar huis kunnen terugkeren. Veilig werken is hierbij een mentaliteit die door al onze medewerkers moet uitgedragen worden.

VEILIGHEIDSLADDER

Gezien het belang dat Vorsselmans hecht aan veiligheid, werkten we vanaf 2021 mee aan De Veiligheidsladder (tegenwoordig Safety Culture Ladder), een instrument dat reeds door verschillende opdrachtgevers en bouwbedrijven in Nederland gehanteerd wordt.
Deze Veiligheidsladder streeft er naar om het veiligheidsbewustzijn in alle lagen van de organisatie te stimuleren door te letten op houding, gedrag en cultuur. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.
Na een grondige audit kan Vorsselmans nu trots aankondigen dat we op 31 maart 2021 Trede 3 behaalden van deze Veiligheidsladder, een prestatie waarop wij als werkgever ontzettend trots zijn.
Bijkomend is Vorsselmans de eerste Belgische gevelbouwer welke deze erkenning behaalt.

Het doel van Vorsselmans is om de komende jaren te groeien op de ladder en dat al onze medewerkers zélf nastreven om veilig te handelen. Voor ons gaan we met het behalen van dit certificaat een stapje verder dan het gekende VCA veiligheidscertificaat. Ons streven is om actief mee te werken naar een optimale veiligheid op de bouwplaats.