Moderne Woning, Kruibeke

Woning te Hoogstraten

Woning te Hoogstraten

Moderne woning, Brasschaat

Moderne woning, Oud-Turnhout

Woning te Brasschaat

Blucher, Brussel

Woning te Lier

Blauwhoef, Kapellen

Particuliere realisaties solar

't Kakelhof, Meer

Moderne woning, Kapellen

Prachtige woning te Schilde

Moderne woning in Kalmthout

Moderne woning in Beerse

Pendennis Castle, Brasschaat

Sonate, Den Haag

Politiekantoor met appartementen, Wuustwezel

Moderne woning Westmalle

Residentie Astridhof

Huis van Lorreinen, Mechelen

Villa 2, Knokke

Vochten Domotica & Elektriciteit

Garage Frijters

Uitbouw van woning & poolhouse - Vitrocsa

Renovatie herenhuis te Gent

Moderne villa te Kruibeke

Moderne villa te Moeskroen

Renovatie duplexappartement - Vitrocsa

Drukkerij Goossens

Woning Kalmthout

Porjectwoning te Kalmthout

Kempense langgevelhoeve

Tafel rond Leuven

AGC Europe Louvain-la-Neuve SOLAR

Veiling Hoogstraten

3.800 zonnepanelen van 255Wp per stuk op het dak van Veiling Hoogstraten. Dit komt overeen met het jaarverbruik van ongeveer 200 gezinnen.

Renovatie van een oude hoeve - vitrocsa

Door de vele ramen baadt deze villa in het daglicht. Vorsselmans plaatste onder meer een schuifraam van 33 m lang en een schuifraam met opengaande hoek. Op die manier staan woning en tuin in directe verbinding met elkaar.

De bouwheer is een gezin met twee tienerkinderen. Ze leefden in een vergelijkbare vrijstaande woning, maar de woning was nogal gefragmenteerd. In de loop der jaren, en na verschillende verbouwingen, waren alle functies aanwezig, maar de verhoudingen en de plaats van de verschillende ruimtes klopten niet meer. Architecten Van Rooy & Verbeeck werden ingeschakeld voor een nieuwe woning. Vakantiegevoel, lichtinval en contact met de tuin waren de belangrijkste wensen.

Vakantiesfeer

De nieuwe zuidelijk gerichte lange gevel laat zonlicht vrij binnenstromen. Door het permanent contact met de buitenomgeving en de leefterrassen ontstaat een zuiderse sfeer. Door de glazen gevel, die overal kan worden geopend, lopen de woonvertrekken zonder grens over in de terrassen rond het zwembad. Op de verdieping is een balkon langs de volledige zuidgevel. De ramen in de slaapkamers van vloer tot plafond benadrukken het contact met de tuin.

Aluminium

Het buitenmateriaal bepaalt sterk het uitzicht van de woning. Door de keuze van aluminium panelen werd een eenduidige vormgeving gerealiseerd, waarbij staalbouw, metselwerk, balkons, buitenschrijnwerk en andere detailleringen in één en hetzelfde materiaal zijn afgewerkt. Dorpels, dakranden, poort en andere details zijn uniform. Hierdoor worden de sculpturale eigenschappen van het geheel versterkt.

Duurzaamheid

Zowel voor bouwmaterialen als voor energie zijn duurzame oplossingen weerhouden. De aluminium gevelbekleding is zeer onderhoudsvriendelijk en kan, in tegenstelling tot gevelpleisterwerk of schilderwerk voor een witte woning in een bosrijke omgeving, makkelijk gereinigd worden.

Moderne villa

Renovatie woonhuis Brugge