Blog

Vorsselmans investeert in groei van medewerkers

Bij Vorsselmans investeren we graag in de groei van onze medewerkers. 🌱

Gelukkig hebben we 3 ervaren ‘Vorsselmannen’ in dienst die ons hierin dagdagelijks ondersteunen. We zetten hen graag eens in de kijker en vragen hen waarom zij deze rol met zoveel passie en enthousiasme opnemen binnen ons bedrijf.

Even voorstellen:

  • Jan: 25 jaar dienst bij Vorsselmans. Functie: Werfleider projecten.
  • Dirk: > 35 jaar dienst bij Vorsselmans. Functie: Sr. Werkvoorbereider.
  • Tom: 16 jaar dienst bij Vorsselmans. Functie: Chef Productie

Tijd voor een interview!

Welk type opleidingen geven jullie precies binnen Vorsselmans?

Dirk: “Ik geef opleiding aan al onze nieuwe werkvoorbereiders. Vaak zijn dit schoolverlaters die vanuit de schoolbanken in onze job als werkvoorbereider stappen. Ik neem hen mee in alle projecten en laat hen on the job deze functie ontdekken.”

Jan: “Bij ons is dat een klein beetje anders, ik geef namelijk opleidingen aan onze plaatsers ramen en deuren. Zij leren eerst in ons atelier hoe ze een vliesgevel moeten plaatsen en daarnaast leren ze ook hoe folies verlijmt worden. Daarna is het de bedoeling dat ze op onze werven verder opgeleid worden, hoewel ze ook daar nog verder door mij opgevolgd worden. Ook de werfleiders lopen een tijdje met mij mee op de werf, ze kijken mee hoe ik de zaken in praktijk aanpak en leren hierdoor hoe alles werkt. Verder geef ik nog een aantal kleinere opleidingen zoals het afbinden van glas en het borgen van materialen op een aanhanger, … “

Tom: “Ik sta in voor de opleidingen in ons atelier. Ik volg er alle nieuwe medewerkers en ook onze stagairs op. Concreet leer ik hen werken met de verschillende materialen, machines en leer ik hen ook onze werkwijze aan.“

Hoe pakken jullie dit precies aan?

Dirk: “Ik denk dat je wel kan zeggen dat er een rode draad te zien is in onze aanpak. We zorgen er allemaal voor dat nieuwe medewerkers on the job kunnen leren hoe de functie precies in elkaar zit.”

Jan: “Ja, inderdaad, dat viel me ook op!

Tom: “Het meteen kunnen toepassen van de zaken die we proberen aan te leren, zorgt ook direct voor resultaat. Je kan meer leren als je zelf de zaken ondervindt, hé. In het atelier zorg ik er ook voor dat we iedereen een traject laten volgen waarbij ze langs alle afdelingen van onze productie passeren. Op die manier leren ze gans het productieproces kennen. Dat geeft meer inzicht en variatie.”

We krijgen enorm veel voldoening als we zien hoe we kunnen helpen in de groei van anderen. Dirk
Waarom hebben jullie deze rol op jullie genomen?

Dirk: “Ik vind het heel belangrijk dat ervaren collega’s die al lang bij Vorsselmans werken hun kennis kunnen overbrengen aan de nieuwe collega’s.”

Jan: “Ik kreeg oorspronkelijk de vraag vanuit onze directie om deze rol op mij te nemen. Ik vind het belangrijk om mensen sneller te laten doorstromen naar volledig opgeleide monteurs. Daarnaast had ik persoonlijk ook een fysiek moeilijkere periode achter de rug waardoor ik het rustiger aan wou doen. Je kan dus stellen dat het zowel voor Vorsselmans als voor mezelf een win-win situatie was!”

Tom: “Ik ben goed thuis in ons atelier, ik communiceer graag met mensen en vind het echt belangrijk om mensen goed op te leiden. Dit past bij mezelf als persoon en past ook volledig in onze Vorsselmans cultuur.”

De rol is jullie op het lijf geschreven dus! Wat geeft jullie precies energie in het geven van opleidingen?

Dirk: “Ik krijg enorm veel voldoening als ik zie hoe ik kan helpen in de ontwikkeling en groei van anderen.”

Jan: “Dat volg ik volledig! Mensen zien groeien in hun job is ongelooflijk! Vooral ook als je ze ziet groeien en evolueren waar ze zelf naartoe willen en naar een job die hen ook echt voldoening geeft. Je blijft daarnaast ook altijd een soort aanspreekpunt voor deze mensen, dus je behoudt ook heel veel leuke contacten op deze manier!”

Tom: “Ik val een beetje in herhaling, maar ik sluit me volledig aan bij wat Dirk en Jan zeggen. Het zien groeien van mensen is echt top! Daarnaast hou ik zelf ook wel van het plannen en organiseren van opleidingen, twee vliegen in 1 klap dus!

Ik kan duidelijk horen dat de nieuwe medewerkers bij Vorsselmans in zeer goede handen zijn bij jullie! Hoedje(s) af!
Dank je wel voor dit interview mannen!