Blog

Vorsselmans & Robotland

Een leerrijke samenwerking!

Robotland is een technologie- en funpark gelegen in de oude Douaneloods van Essen, in België. Je kan er op een educatieve en speelse wijze kennismaken met de meest innovatieve transport- en robottechnieken van dit moment. Je kan er in de cockpit van een vliegtuig kruipen, fietsen in allerlei virtuele werelden, acrobatische toeren uithalen met een drone, achter het stuur van allerlei machines (zoals een bobcat of een kraan) kruipen en zien hoe een auto opgeladen kan worden met groene stroom.

Vorsselmans

De connectie tussen Robotland en Vorsselmans gaat een heel eind terug. Vorsselmans was partner in de restauratie van de douaneloods waarin Robotland momenteel gevestigd is en zorgde voor een innovatieve lichtstraat in het dak. Deze installatie past perfect bij het doeleinde van het gebouw, nl. gebruik maken van moderne technologieën.

Robotland neemt je ook mee in de wereld de groene stroom en toont uitgebreid hoe een wagen kan opgeladen worden met groene stroom. Deze exhibit werd mede mogelijk gemaakt door Vorsselmans – zij stelden een op maat gemaakte aluminium constructie ter beschikking waaronder wagens opgeladen kunnen worden. Om het ook voor kinderen begrijpbaar te maken, zorgde Vorsselmans ook voor een leerrijke animatie om het visueel te maken.