BIM Evergreen
Blog

BIM bij Vorsselmans

In the spotlight:

Building Information Modelling

Bij Vorsselmans staat Building Information Modelling of kortweg BIM al enkele jaren centraal als de wijze van samenwerking in de bouwsector. Met behulp van digitale technologie wordt informatie tijdens de hele levenscyclus van een project gestructureerd beschreven, beheerd en uitgewisseld.

Een goede software opleiding binnen de BIM-wereld staat dan ook centraal bij Vorsselmans. “Zo wordt het werken met BIM-modeling programma’s al vroegtijdig aangeleerd bij technische mensen binnen het bedrijf.”

BIM Evergreen
BIM vormt de rode leidraad tussen de verschillende interne projectteams heen en fungeert als communicatiemiddel Jorben Stroeckx, Ingenieur R&D

“Wij implementeren BIM doorheen het hele verloop, bij de uitvoering van een project, vanaf verkoop- en voorontwerpfase tot engineering en – uiteindelijk – de uitvoeringsfase”, aldus Jorben, R&D Engineer bij Vorsselmans. “BIM vormt zo de rode leidraad tussen de verschillende interne projectteams heen en fungeert als communicatiemiddel met onze partners en klanten waardoor BIM bij Vorsselmans meer dan alleen als gebouw clashdetector-tool fungeert.”

Jorben Stroeckx, Vorsselmans R&D ingenieur

Aan het woord

Jorben Stroeckx startte in september 2020 na zijn studies bij Vorsselmans als R&D Ingenieur.
Niet alleen leidt hij het ganse Vorsselmans nieuwbouwproject “Evergreen” (hier komen zijn Ingenieursstudies Architectuur héél sterk van pas), hij trekt ook het interne R&D traject met een team van ervaren collega’s. Vorsselmans heeft een ambitieuze blik op de toekomst en focust zich sterk op innovatie, technologie en duurzaamheid. Jorben leidt dit met zijn ambitie in goede banen!

Werken bij Vorsselmans