• Project: Sonate, Den Haag
  • Architect: Adagio: MVSA Architects // Bolero: Klunder Architecten
  • Aannemer: Boele & Van Eesteren
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Sonate, Den Haag

In Den Haag is de start van de bouw van de woontorens Adagio en Bolero begonnen. De torens maken deel uit van het project Sonate in het Spuikwartier, hartje Den Haag, op de plek waar eerder de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gevestigd waren.

Eén van de torens van dit grootschalig, complex project wordt bovenop een bestaande parkeergarage gebouwd. De fundering moet daarom door deze garage heen gemaakt worden. Maar het project bevat nog andere uitdagingen. De torens worden aan twee zijden gebouwd pal naast het OCC, het nieuwe kunst en cultuurcentrum, dat tegelijkertijd wordt gebouwd door bouwcombinatie Cadanz. Er moet dus nauw samengewerkt worden op een hele kleine bouwplaats, in het hart van een van de drukste steden van Nederland.

Juist omdat de torens verrijzen op deze prominente locatie is er gekozen voor een kwalitatieve hoogwaardige afwerking. Een hoog afwerkingsniveau dat binnen wordt voortgezet, zowel in de verkeersruimtes als in de appartementen.

Het gehele project zal uiteindelijk bestaan uit drie torens waarvan de laatste in een later stadium ontwikkeld zal worden op de plek waar nu nog het Nederlands Dans Theater staat. Zij zullen verhuizen naar het OCC en zo plaats maken om de laatste toren “Cantate” te ontwikkelen.

Een project in het hartje van Den Haag met heel wat uitdagingen.