Vorsselmans gevelbouw
Vorsselmans gevelbouw

Evergreen

Al sinds onze oprichting in 1972 lopen wij voorop in kwaliteit en duurzaamheid. Met ons nieuw bedrijfsgebouw blikken we alvast vooruit op de komende 50 jaar!

 

Gebouwtype Werken
Locatie Loenhout
Architect LV-Architecten
Aannemer Vanhout.pro
Een nieuw tijdperk voor Vorsselmans

Een eigen groene bijdrage van formaat.

Bij het ontwerp en de uitvoering van de gloednieuwe Evergreen-kantoorruimtes & productiehal hadden we één hoofddoel: het ontwikkelen van een groen en duurzaam gebouw om Vorsselmans een nieuw tijdperk binnen te loodsen. Een tijdperk waarin we het voortouw willen nemen binnen de eigen bedrijfscultuur én in de gevelbouw.

Het hele gebouw is een ode aan de duurzaamheid: aluminium gevelcassettes, circulaire bouwmaterialen, zonnepanelen, een elektrisch wagenpark en de toepassing van groene gevels om CO2 op te vangen en automatisch te ventileren met een interactief verticaal schuifraamsysteem. Er werd ook gebruik gemaakt van geavanceerde HVAC-technieken en een verwarming met geothermische warmtepompen.

Vorsselmans gevelbouw

Groengevels

Opmerkelijk zijn de 200 groengevels, een samen­werking met Ecoworks en meteen één van de grootste toepassingen in de Benelux. De achterconstructie van de groengevel bestaat bovendien uit hergebruikte gevel- en raamprofielen. En in samenwerking met een imker werd voor een plaatselijke bijenpopulatie gezorgd.

Ook op vlak van employer branding werpt het nieuwe gebouw nu al zijn vruchten af, vooral te danken aan de visibiliteit en het groene karakter ervan. Beloftevolle sollicitanten komen hier veel spontaner op af.

Vorsselmans gevelbouw

Vorsselmans Café

Op de tweede verdieping bevindt zich de refter, een polyvalente ruimte waar zich ook het ‘Vorsselmans Café’ situeert. Hier bevinden zich 10 verticale schuiframen die met een simpele druk op de knop automatisch open­schuiven, waardoor een sterke connectie tussen binnen en buiten ontstaat. Deze unieke schuiframen werden samen met Reynaers ontwikkeld.

Vorsselmans gevelbouw

Lokale partners

Voor de uitvoering werkten we heel bewust samen met lokale partners.

“Het project werd uitgevoerd met een bouwteam samengesteld op basis van kwaliteit en vertrouwen. Deze methode van samenwerken resulteert volgens ons in het beste resultaat.”

Vorsselmans gevelbouw

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties