Gemeentehuis, Westland

Het nieuwe gemeentehuis Westland in Naaldwijk bestaat uit twee transparante gebouwen en bevindt zich in het midden van het centrum. De transparante gevel zorgt ervoor dat het bestuursmeubel letterlijk ‘op het plein’ staat.

Gebouwtype Publiek
Locatie Westland
Architect Cepezed
Aannemer Boele & van Eesteren
Unieke gevelconstructie

Grote inzichtelijkheid & transparantie

Om deze maximale transparantie te verkrijgen heeft Vorsselmans een redelijk unieke gevelconstructie bedacht waarbij de staalconstructie leidend is. Bij het transparante gebouw aan de Verdilaan combineerde Vorsselmans de atriumgevel met de staalconstructie. Hier vervult de staalconstructie dus een dubbelrol en draagt niet alleen het dak maar borgt ook de stijfheid van de gevel. De achtergevel is uitgevoerd met afwisselend een strook van glaspartijen en sandwichpanelen. De sandwichpanelen zijn semi-structureel ingeklemd met de glaspartijen op een vliesgevelconstructie, wat een vlakke uitstraling zonder toepassing van horizontale of verticale klemlijsten geeft.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties