NAVO Hoofdkwartier

Aan de Leopold III-laan in Brussel is het nieuwe NAVO-hoofdkwartier te vinden. Vorsselmans is trots hieraan te hebben mogen bijdragen. Afronding van de werkzaamheden gebeurde in 2016.

Gebouwtype Publiek
Locatie Brussel
Architect SOM - Assar Architects
Aannemer THV BAM Alliance

Multifunctioneel hoofdkwartier

Het nieuwe hoofdkwartier biedt plaats aan de essentiële functies van de Alliantie. Het vult de nodige functies in: moderne vergaderzalen en perszalen, kantoren voor de delegaties, de militaire vertegenwoordigingen, het internationaal secretariaat en het internationaal hoofdkwartier, de agentschappen en de afvaardigingen van de partners, gesofisticeerde beveiliging, communicatie en IT-installaties, en audiovisuele middelen. Ook verschillende ondersteunende diensten krijgen een onderkomen: restaurants, een bank, boetieks, inrichtingen voor sport en ontspanning.

Uitdagend project

Het ontwerp biedt een antwoord op talrijke uitdagingen. Het koppelt een streng, sober en functioneel gebouw met spectaculaire vormen aan een aanvaardbaar comfortniveau, met inzet van duurzame technieken en materialen.

De ruimtes zijn modulair en aanpasbaar opgevat, en kunnen systematisch heringericht en/of uitgebreid worden, om zo continu plaats te bieden aan 4.000 man. Het NAVO-project wordt met zijn 250.000 m² de grootste Belgische werf van de komende jaren.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties