Pendennis Castle

‘Pendennis Castle’ is een uniek project op toplocatie in het centrum van Brasschaat met 15 luxe appartementen en grote terassen, gekenmerkt door onderscheidende architectuur van POLO Architects.

Gebouwtype Wonen
Locatie Brasschaat
Architect POLO Architects
Aannemer Stones@Work

De perfecte combinatie tussen klasse en nostalgie

Een uniek project waarbij oud & nieuw één klassevol geheel wordt.

In 2002 kocht Stones@Work Pendennis Castle van de familie Gabriels om het gebouw en de omliggende parktuin een andere bestemming te geven.

Samen met het gerenommeerde Antwerpse architectenbureau POLO Architects is de zoektocht begonnen naar een nieuwe invulling van de locatie. Uitgangspunt was om optimaal wooncomfort te creëren, het oorspronkelijke kasteel te behouden en twee nieuwe gebouwen in de parktuin te ontwerpen die zowel het kasteel als de monumentale bomen respecteren.

Het uiteindelijke ontwerp straalt een zekere nostalgie en klasse uit. Het kasteel en de inplanting van de nieuwe volumes staan garant voor een aangename woonomgeving. De sfeer van het oude kasteel en de moderne gebouwen in de parktuin vormen een uitdagende drie eenheid.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties