Verbindgingsgang, Utrecht

In Utrecht plaatste MedicomZes de brugverbinding tussen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) van het UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum (ingebruikname medio mei 2018).

De brug wordt gebruikt om zieke kinderen van het ene naar het andere ziekenhuis over te brengen.

Gebouwtype Zorg
Locatie Utrecht
Architect LIAG Architecten & Bouwadviseurs
Aannemer Medicom6
Kleurrijke gevelbekleding

15 verschillende kleuren glas

De brug heeft een totale lengte van 155 meter en een hoogte van bijna 5 meter. Vanwege de variërende breedte en de kleurrijke gevelbekleding zal het een eyecatcher in de regio worden! De architect heeft 15 verschillende kleuren glas gedefinieerd waarin hij tot 3 verschillende tinten van Vanceva-folies combineert. De brug zal in prefab-brugdelen van maximaal 50 meter gemonteerd worden, compleet met dak- & gevelbekleding dat reeds voorgemonteerd is.

Vanwege de jarenlange ervaring in het bouwen met prefab-brugdelen van De Kok Staalbouw kunnen zij door een korte montagetijd de overlast voor beide ziekenhuizen tot een minimum beperken. Omwille van zettingen van het staal tijdens de bouwfase en het transport werden extra voorzieningen opgenomen in de gevelprofielen om glasbreuk te vermijden.

Eind 2017 zijn de prefab-brugdelen op hun plaats gelegd. De brug zal samen met het nieuwe ziekenhuis in maart 2018 opgeleverd worden.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties