VRT Huis

Gebouwtype Publiek
Locatie Vilvoorde
Aannemer Jan De Nul

De Reyerslaan

VRT, de openbare omroep voor radio en televisie in Vlaanderen, heeft een tijd geleden partners gekozen voor de bouw van het nieuwbouwproject waarnaar het in de zomer van 2026 wil verhuizen.
Willemen Construct & Jan De Nul Group gaan de opdracht samen aan met bouwtechnologiegroep EEG, architectenbureaus OFFICE Kersten Geers, David Van Severen, Jaspers-Eyers Architects en Bureau Bas Smets, ingenieursbureaus Tractebel en CES en bouwer van tv- en radiostudio’s Ideal Acoustics. Onder de naam ‘VRT Morgen’ worden de krachten gebundeld om samen het nieuwe VRT-huis te realiseren. Vorsselmans is aangesteld voor het realiseren van de gevels.

De Reyerslaan
Het nieuwe VRT-huis van 65.000 m² blijft op de huidige site aan de Reyerslaan. Het wordt een compact en veelzijdig gebouw van twee gestapelde volumes. De basis is een achthoekig volume met een ruime lobby, een eventruimte, een bedrijfsrestaurant, logistieke werkruimtes met laad- en loszones en drie grote televisiestudio’s. Daarbovenop komt het tweede volume, met in totaal drie verdiepingen. Elke verdieping bestaat uit ruime werkvloeren.

“We hebben gekozen voor een horizontaal gebouw dat een nieuwe manier van werken bevordert,” aldus CEO van de VRT Frederik Delaplace. “Onze mensen zullen letterlijk samenwerken op grote werkplatformen die flexibel kunnen inspelen op hoe media de komende decennia evolueren. Het gebouw wordt een plek waar creatie en interactie centraal staan.”

Een transparant gebouw

Vorsselmans als partner

Vanaf de start is Vorsselmans mee aan de tafel geschoven als partner voor de gevels. Samen met de architect en de andere partners zijn wij op zoek gegaan naar de meest efficiënte oplossing voor de gevel om te voldoen aan de esthetische wensen van de architect/klant en de technische prestaties. En dit binnen een budget waarmee we de tender konden winnen.

Vermits de architecten op zoek waren naar een transparant gebouw in combinatie met grote overspanningen – die behoorlijke doorbuigingen van de vloeren met zich meebrengen – zijn wij gekomen tot een projectoplossing met nieuwe geëxtrudeerde profielen op basis van het bestaande gevelsysteem van Schüco.

Wij kijken alvast uit naar het verdere verloop van dit spectaculaire project!

#trotsoponswerk

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties