Blog

Onze eigen bijdrage voor de natuur

Futureproof en groen

Bij het ontwerp en de uitvoering van de gloednieuwe Evergreen-kantoorruimtes & productiehal hadden we één hoofddoel: het ontwikkelen van een groen en duurzaam gebouw om Vorsselmans een nieuw tijdperk binnen te loodsen. Een tijdperk waarin we het voortouw willen nemen binnen de eigen bedrijfscultuur én in de gevelbouw.

Het hele gebouw is een ode aan de duurzaamheid: aluminium gevelcassettes, circulaire bouwmaterialen, zonnepanelen, een elektrisch wagenpark en de toepassing van groene gevels om CO2 op te vangen en automatisch te ventileren met een interactief verticaal schuifraamsysteem.

Groengevel met aandacht voor de lokale bijenpopulatie

Onze eigen bijdrage aan de natuur

Opmerkelijk aan Evergreen zijn de 200  groengevels, een samen­werking met Ecoworks en meteen één van de grootste toepassingen in de Benelux. De achter constructie van de groengevel bestaat bovendien uit hergebruikte gevel- en raamprofielen.

Met de komst van onze groengevel en bijhorende gesprekken met lokale imkers, hebben we dus acties genomen om onze Loenhoutse bijenpopulatie extra in de bloemetjes te zetten! Zo hebben we met onze Open Bedrijvendag Bijenkrantjes verdeeld, zaadzakjes uitgedeeld en hebben we geld bij elkaar gespaard voor een knap bijenhotel dat vanaf nu te bewonderen is aan Evergreen.

Goed nieuws dus want nu beschikken we over ons eigen bijenhotel en dat betekent ook: meer Vorsselmans honing!  🍯🐝

 

Wat kan je zelf doen?

Je hoeft geen imker te zijn om de bijen te helpen. Kies voor een bijenvriendelijke tuin en plant bloemen en planten die verschillende maanden bloeien. Bijen hebben van het vroege voorjaar tot in de herfst bloeiende planten nodig in de omgeving van hun nest. Zet de bloeiende planten in je tuin of tegeltuin of op je daktuin, balkon of vensterbank.

En misschien heb je wel plaats voor een bijenhotel voor solitaire bijen of een bloempothuisje voor hommels? Hier vind je terug hoe je van je eigen tuin(tje) een restaurant en bed&breakfast voor de bijen maakt.

Meer info vind je op https://www.vlaanderen.be/week-van-de-bij

Meer nieuws?

Blijft u graag op de hoogte van het reilen en zeilen binnen ons duurzame bedrijf?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.