• Project: Navo Brussel
  • Architect: SOM - Assar Architects
  • Aannemer: THV BAM Alliance
Dit is de grid-sizer. Do not remove!

Navo Brussel

 

Aan de Leopold III-laan in Brussel wordt momenteel hard gewerkt aan het nieuwe NAVO-hoofdkwartier. Vorsselmans is maar wat trots hieraan te mogen bijdragen. Afronding van de werkzaamheden is gepland in 2016.

Het nieuwe hoofdkwartier biedt plaats aan de essentiële functies van de Alliantie. Het vult de nodige functies in: moderne vergaderzalen en perszalen, kantoren voor de delegaties, de militaire vertegenwoordigingen, het internationaal secretariaat en het internationaal hoofdkwartier, de agentschappen en de afvaardigingen van de partners, gesofisticeerde beveiliging, communicatie en IT-installaties, en audiovisuele middelen. Ook verschillende ondersteunende diensten krijgen een onderkomen: restaurants, een bank, boetieks, inrichtingen voor sport en ontspanning.

Het ontwerp biedt een antwoord op talrijke uitdagingen. Het koppelt een streng, sober en functioneel gebouw met spectaculaire vormen aan een aanvaardbaar comfortniveau, met inzet van duurzame technieken en materialen.

De ruimtes zijn modulair en aanpasbaar opgevat, en kunnen systematisch heringericht en/of uitgebreid worden, om zo continu plaats te bieden aan 4.000 man. Het NAVO-project wordt met zijn 250.000 m² de grootste Belgische werf van de komende jaren.

Bekijk reportage in het VRT Journaal

deredactie.be, 13 november 2013

 

 

Vorsselmans bouwt mee aan het nieuwe NAVO hoofdkwartier