Wonderwoods

Vorsselmans werkt mee aan het spraakmakende project Wonderwoods in Utrecht.

 

 

Gebouwtype Wonen
Locatie Utrecht
Architect Stefano Boeri Architetti / MVSA Architects
Aannemer Boele & Van Eesteren / Kondor Wessels

Spraakmakende torens

Het verticale bos van Utrecht wordt een ‘levend’ stadsicoon, continu in ontwikkeling.

In het Utrechtse stationsgebied realiseert Bouwcombinatie Wonderwoods (Boele & van Eesteren | Kondor Wessels Amsterdam) vanaf eind 2020 Wonderwoods, in opdracht van G&S Vastgoed & Volker Wessels BVGO .
Wonderwoods omvat 2 spraakmakende torens die met elkaar verbonden worden door een ondergrondse stallinggarage en een loopbrug. De torens met een oppervlakte van in totaal 70.000 m2 krijgen een divers programma met onder andere huur- en koopwoningen, kantoren, retail, horeca, educatie, cultuur en een semipublieke semi-openbaar dakpark. De bouw van Wonderwoods wordt naar verwachting medio 2024 afgerond.
Natuur in de stad

Natuur in de stad

Wonderwoods bestaat uit twee groene torens van ca. 105 en 73 meter hoog. De hoogste toren, naar ontwerp van Stefano Boeri Architetti – het in Milaan gevestigde architectenbureau dat wereldwijd bekend staat om zijn baanbrekende Bosco Verticale – wordt voorzien van een verticaal bos van beplanting aan de balkons en gevels.
De tweede toren komt naast bioscoop Kinepolis en wordt gekenmerkt door de voor MVSA Architects typerende rondingen in de gevels. Dit ontwerp heeft veel groen aan de binnenzijde; zo krijgt de toren een groot atrium en wintertuinen langs de gevels.

 

Icoon voor Utrecht als slimme stad van de toekomst

De gemeente Utrecht heeft een ambitieuze strategie voor duurzaamheid, groen en gezondheid. Het Wonderwoods-concept werd uitgekozen vanwege de hartverwarmende, rijke mix van wonen, werken, ontspanning, cultuur en horeca. Een vernieuwend stedelijk landschap met één hectare aan bomen en struiken in en om twee toekomstbestendige torens. Een schitterende, inspirerende nieuwe leefomgeving waarin stadsbewoners in harmonie met de natuur kunnen leven.

Werken in bouwteam

Omwille van de complexiteit van het project, werd Vorsselmans al vanaf het ontwerp betrokken in het bouwteam, samen met de ontwikkelaar, de aannemer en de architect. Om diezelfde reden wordt voor de toren naar ontwerp van MVSA Architects samengewerkt met onze collega de Groot & Visser uit Gorinchem (NL).

Wonderwoods in uitvoering…

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties