AGC Europe Headquarters

Vorsselmans is al decennialang trouwe klant van AGC, een gerenommeerde glasfabrikant.

Toen het bedrijf z’n Europees hoofdkwartier van Brussel naar Louvain-La-Neuve plande te verhuizen, in een goednieuw en vooruitstrevend glazen gebouw, mochten wij als aluminiumpartner mee aan tafel.

We hebben dit project samen met onze collega’s van J. Hermans & Co gerealiseerd.

 

Gebouwtype Werken
Locatie Louvain-la-Neuve
Architect Samyn and Partners i.s.m. BEAI
Aannemer Groep Van Roey

Aluminium gevelgordijn

Voor dit project stapten we mee in het bouwteam van Van Roey en het architectenensemble. Van Roey stond in voor het volledige bouwproces en activeerde daarvoor een hele rist externe partners. Vorsselmans tekende voor het aluminium gevelgordijn en voor de fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak -met de afdeling Vorsselmans Solar. Het werd een intensieve samenwerking waarbij iedere partij de andere versterkte en dat heeft tot een prachtig resultaat geleid.

Gebouw op stelten

Het gebouw staat op stelten, zodat het zich mooi in het landschap inpast en de parking verstopt zit onder de kantoren. Het grondplan is een vierkant en de ruimtes binnenin zijn zo georganiseerd dat er maximaal contact is met buiten. Zo zijn er verschillende patio’s met groen. Tegelijk zijn de ruimtes compact en energie-efficiënt.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties