Apollolaan

Apollolaan 171, het nieuwste state-of-the-art kantoorgebouw van Amsterdam is officieel geopend.

Het kantoorgebouw werd in opdracht van Kroonenberg Groep ontworpen door OMA / David Gianotten. Het resultaat is een transparant gebouw dat reageert op haar omgeving die wordt gedefinieerd door de historische architectuur van Berlage uit het begin van de twintigste eeuw.

Gebouwtype Werken
Locatie Amsterdam
Architect OMA
Aannemer JP van Eesteren
Gevel als legpuzzel

Een uitnodigende ruimte als entree

De zijkant van het gebouw dat uitkijkt op de Apollolaan wordt gekenmerkt door in elkaar grijpende glasstukken, als waren ze een legpuzzel. De transparante glazen pui geeft het gebouw een open en uitnodigende uitstraling en zorgt binnen voor een natuurlijke lichtinval. Het groene marmer dat daar is gebruikt voor de aankleding van de lobby en de centrale hal, sluit stijlvol aan op het groen van de talrijke bomen buiten. Op de hoek bevindt zich de centrale entree. Aan de kant van de residentiële Titiaanstraat is het gebouw getrapt en bekleed met onderling verweven op maat gemaakte bakstenen, die aansluiten op de historische woningen in het gebied. De vorm van het gebouw heeft geleid tot meerdere zichtterrassen, waaronder een dakterras voor gebruik door de huurders.

Op de hoek is de hoofdingang van het kantoor. Hier worden de volumes verder verkleind met een terugliggende gevel op de begane grond, waardoor een uitnodigende openbare ruimte langs de Apollolaan bij de entree van het gebouw ontstaat. De gevel aan de zijde van de woonwijk is bekleed met op maat ontworpen bakstenen die zijn gerangschikt om een geweven effect te creëren.

Duurzaamheid

Apollolaan 171 staat op de behouden kelder van het oude gebouw en hergebruikt de oorspronkelijke fundering van het gebouw om verspilling te minimaliseren. Aan duurzaamheid is in het gehele project veel aandacht besteed. Niet alleen om te voldoen aan het ambitieuze Amsterdamse duurzaamheidsprogramma, maar ook vanwege de inbedding in de groene omgeving. Zo zijn sedumdaken met regenwaterretentie aangebracht evenals zonnepanelen die de laadpalen voor elektrische auto’s van stroom voorzien. Tevens is het gebouw voorzien van driedubbele beglazing en een state-of-the-art klimaatinstallatie.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties