Coöperatie Hoogstraten

Eind 2016 werden we gecontacteerd door Gaston Opdekamp, toenmalig directeur van Coöperatie Hoogstraten.  Door de groei en de professionalisering van de veiling voldeed de huisvesting voor de kantoormedewerkers niet meer aan de hedendaagse eisen.  Vanuit een duidelijk programma werd onderzocht of we de bestaande kantoren zouden verbouwen of er gekozen zou worden voor een herbouw.  Rekening houdend met het programma van eisen, nieuwe manieren van werken, duurzaamheid en budget, werd gekozen om de bestaande kantoren te slopen en een nieuwbouw te plaatsen.

Gebouwtype Werken
Locatie Hoogstraten
Architect LV-Architecten

Een ecologisch gebouw

Om de footprint minimaal te houden zijn er 3 bouwlagen gebouwd waardoor we de inname van het open terrein konden beperken.

De kantoren werden zo ontworpen dat de verschillende teams kunnen samenwerken in hun eigen ruimte.  Dit om in alle rust te kunnen werken, maar ook nog contact te hebben met de collega’s.

Het gelijkvloers wordt in de architectuur benadrukt door de aanwezigheid van een plint die het gebouw draagt.  Deze plint zorgt er voor dat het gebouw vanop verschillende afstanden wordt beleefd in zijn geheel.  Als je dichter bij het kantoor komt, wordt je aangetrokken door de luifel en wordt de inkom duidelijk geaccentueerd.  De buitenverharding loopt door van buiten naar binnen via een binnenstraat die de bestaande gebouwen koppelen aan de nieuwbouw.  De aanplanting rond het gebouw zorgt er voor dat de overgang van de parking naar het gebouw wordt onderbroken.  Deze tuin zorgt tevens voor lucht rond het kantoor en kan als belevingsruimte / rustruimte worden gebruikt door de medewerkers.

Een rots in de branding

Verder werd de gevel als een ‘rots in de branding’ ontworpen.  En de aanwezigheid van het kantoor op de hele veilingsite springt dan ook in het oog.  Eerlijke lijnen, eenvoudige vormen, natuurlijke materialen en het gekozen kleurenpallet geven de visie van het bedrijf weer.  In het gebouw werd ingezet op de meest duurzame en moderne technieken, ook dit is in verhouding tot de dagelijkse manier van werken van de veiling en de coöperatie.

Het volledige interieur werd mee ontworpen door LV-architecten, waardoor op elke schaal de uitstraling van de Coöperatie wordt door getrokken in het kantoorgebouw.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties