Cordeel HQ

WINNAAR CATEGORIE ALUMINIUM SCHRIJNWERK AWARDS 2019!

Gebouwtype Werken
Locatie Temse
Architect Crepain Binst Architecture
Aannemer Cordeel

Aluminium vliesgevels

Het nieuwe hoofdkantoor van de algemene aannemer Cordeel bevindt zich op de site van De Zaat in Temse. Op 15 m hoogte overspant het gebouw het droogdok, dat 60 m breed is. Het gebouw situeert zich boven de dokpoort die de oude Boelwerf afscheidt van de Schelde. Het gebouw telt twee verdiepingen met terrassen rondom, die een uitzicht bieden op Temse, de Scheldebrug en het Scheldepark.

De gevel bestaat uit aluminium vliesgevels Schüco FWS60.SI met driedubbele beglazing. Bij de verankering van de gevel hielden we rekening met de toleranties en de doorbuiging van het staal die optreedt bij een overspanning van 72 m. Voor de beglazing van de gevel namen we al bij het ontwerptraject rails op in het plafond van de bordessen. Met een glaszuiger in deze rails kan het glas langs de gevel gemanoeuvreerd worden. In de vliesgevel van de kopgevels zijn ook schuiframen Schüco ASS70.BE geïntegreerd.

De verdiepingen worden gedragen door de twee betonnen poten van het gebouw aan beide zijden van het droogdok. De gevels van deze poten bestaan uit zeer grote glasvakken. Voor de gevel is daarvoor eerst een staalconstructie voorzien waar vervolgens een aluminium opzetconstructie Schüco AOC60.SI tegen aan is geschoten.

BIM

Vorsselmans realiseert de gevels voor het nieuwe hoofdkantoor van aannemer Cordeel. Voor dit prestigieuze gebouw werd op vraag van de opdrachtgever een BIM-model opgemaakt. De vliesgevels en hun invullingen werden door Vorsselmans in 3D gemodelleerd. Door het model van de architect, de staalleverancier en van Vorsselmans samen te voegen, kan gecontroleerd worden of alles correct op elkaar aansluit.

Bovendien werd heel wat informatie door middel van parameters aan de geometrie toegevoegd. Een relevante selectie van parameters werd mee geëxporteerd naar het IFC-model, dat door alle partijen kan worden geraadpleegd.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties