De Brug

Toen Unilever Nederland op zoek was naar een nieuw hoofdkantoor, kwamen architect JHK en bouwbedrijf Dura Vermeer op de proppen met een gewaagd ontwerp. Ze tekenden een kantoorgebouw met vier verdiepingen pal bovenop de margarinefabriek van Blue Band, aan de Nassaukade in Rotterdam.

 

Gebouwtype Werken
Locatie Rotterdam
Architect JHK
Aannemer Dura Vermeer

Bijzonder bouwproces

Het gebouw, al snel ‘De Brug’ gedoopt, past perfect in de omgeving van Rotterdam tussen een reeks opvallende bruggen. Het oogt niet alleen spectaculair, het was ook een bijzonder project om te bouwen. Omdat de boterfabriek tijdens de bouwperiode moest kunnen blijven draaien, werd het volledige nieuwe kantoor gebouwd op tweehonderd meter van de uiteindelijke bestemming.

De hele structuur van het gebouw is op een nabijgelegen parking in elkaar gezet. De gevelelementen werden van binnenuit gemonteerd. In de tijdspanne van een weekend werd het geheel daarna verplaatst. Door middel van een speciaal transport op wielen werd de hele constructie tot op zijn plaats boven de fabriek ‘gerold’.

 

Complexe uitvoering

De opdrachtgever heeft voor Vorsselmans gekozen als gevelpartner omwille van de complexiteit van de uitvoering. We staan er om bekend geen uitdagingen uit de weg te gaan. En uitdagingen waren er hier genoeg. Door te grote overspanning en dus de grote doorbuigingen die het gebouw maakt, moest het zo licht mogelijk geconstrueerd worden. We hebben heel wat projectsspecifieke oplossingen bedacht om aan al die aandachtspunten tegemoet te komen.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties