DPG Media

Belgische bouwgroep Besix heeft aan het Antwerpse Kievitplein de nieuwe hoofdzetel van DPG Media gebouwd. Het gebouw is 46m hoog en is ontworpen door Binst Architects uit Antwerpen. Vorsselmans werd hierbij aangesteld als gevelbouwer.

 

Gebouwtype Publiek
Locatie Antwerpen
Architect Binst Architects
Aannemer BESIX

Kantoren gecombineerd met publiek toegankelijke zaken

Het project brengt een nieuwe dynamiek teweeg in de volledige stationsomgeving. De toekomstige hoofdzetel functioneert als een gewricht tussen de bestaande bebouwing en de reeds in ontwikkeling zijnde stedenbouwkundige settings aan de Van Immerseelstraat. In de sokkel van het gebouw zijn verschillende voor het publiek toegankelijke horecazaken, waaronder een brasserie-restaurant, koffiebars en multimediazaken die de 24/7-economie van DPG Media uitdragen.

Evenwaardige gevels

De gevels zijn alzijdig opgevat, wat betekent dat elke gevel evenwaardig is ten overstaan van de andere. De materialisatie van het gebouw berust op duurzame en eigentijdse materialen die het internationale karakter van DPG Media uitdragen. Hogerop voorziet het ontwerp vier royale en toegankelijke daktuinen die positief bijdragen tot het leef-en werkklimaat van de honderden medewerkers en bezoekers. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit de geïnteresseerde bezoeker een 360°-panorama heeft over Antwerpen.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties