Galeries Modernes

Begin 2021 is onze bouwpartner BOBgroep gestart met de transformatie van het historische pand “Galeries Modernes” uit 1954 gelegen in de binnenstad van Rotterdam.
Het bestaande gebouw wordt getransformeerd naar een hotel in combinatie met winkel en/of leisurevoorzieningen op de begane grond en in de kelder.

Gebouwtype Publiek
Locatie Rotterdam
Architect KAAN Architecten
Aannemer BOBgroep

Motel One

Het voormalige warenhuis wordt omgebouwd naar een hip designhotel uit de keten Motel One.
De bestaande betonstructuur van het gebouw wordt intact gehouden, terwijl er een extra niveau bovenop wordt toegevoegd. Op de begane grond komt retail en op de verdiepingen daarboven het hotel met 180 gastenkamers. Het gevelontwerp is aan alle zijden van het gebouw gelijkwaardig met een transparante plint van grote glazen panelen die het ritme van de oorspronkelijke gevel benadert. Boven de plint volgen een glazen doos en natuurstenen volumes in een horizontale uitlijning. Weinig zorgvuldig gekozen materialen manifesteren zich in een natuurlijk en toch elegant geheel. Binnenin het gebouw brengt een patio licht en groen in het hotel. Tenslotte is er boven op de 5e verdieping een terras en een paviljoen, omgeven door een groen dak vanwaar een prachtig uitzicht over het centrum van Rotterdam kan worden ervaren.

Het pand zal volledig worden gemoderniseerd naar deze tijd.

Vorsselmans

Het feit dat het hier om een hotel gaat, bood ons team de nodige uitdagingen op vlak van akoestiek en brandwerendheid – dit zowel van binnen/buiten maar ook tussen de kamers onderling. Voor dit project werkten we nauw samen met BOBgroep – een prettige samenwerking die over de ganse lijn vlot (zowel in voortraject als in uitvoering) is verlopen.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties