Vorsselmans gevelbouw Gerechtsgebouw Breda
Vorsselmans gevelbouw Gerechtsgebouw Breda

Gerechtsgebouw

Het nieuwe gerechtsgebouw in Breda wordt een eigentijds gebouw. Een samenhangend geheel, bestemd voor drie afzonderlijk organisaties. In het nieuwe gerechtsgebouw neemt de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming hun intrek. Om de onafhankelijkheid te waarborgen, zullen de kantoorruimtes van de drie organisaties gescheiden worden ondergebracht, echter voorzien van een aantal centrale faciliteiten en eigen openbare ruimtes.

 

 

Gebouwtype Publiek
Locatie Breda
Architect Hootsmans architectuurbureau
Aannemer Visser & Smit Bouw

33.000 m² vloeroppervlakte

De totale oppervlakte van het te realiseren gerechtsgebouw bedraagt circa  33.000 m² bruto vloeroppervlakte  exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Er wordt een parkeergarage voorzien van circa 8.000 m².

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft InBalans de opdracht gegeven. InBalans is een samenwerkingsverband tussen drie aandeelhoudende partijen Facilicom, Macquarie Capital Group en VolkerWessels en daarnaast de volgende partijen Architekten CIE., Architectenbureau Paul de Ruiter, Sevil Peach, Karres en Brands Landschapsarchitecten, Arup, Halmos, Visser & Smit Bouw bv en HOMIJ.

Vorsselmans gevelbouw Gerechtsgebouw Breda

Vorsselmans

Speciaal voor dit project ontwikkelt Vorsselmans een projectspecifieke geveloplossing om te voldoen aan de esthetische wensen van de architect en de gestelde eisen vanuit de overheid.

Vorsselmans gevelbouw Gerechtsgebouw Breda

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties