J. Janssens & Zonen

Sinds 1928 is J. Janssens & Zonen een gevestigde waarde in de Noorderkempen. Net zoals Vorsselmans NV, is ook J. Janssens & Zonen een familiebedrijf waar bij hen momenteel de 3e én 4e generatie aan het roer staat. In samenwerking met LV-Architecten, stelde J. Janssens & Zonen Vorsselmans NV aan voor het buitenschrijnwerk.

 

Gebouwtype Werken
Locatie Sint-Lenaarts
Architect LV-Architecten
Aannemer Vanhout.pro

Totale integratie met de bestaande showroom

Uit de intentie van de bouwheer om de kantoren en showroom van hun bedrijf nieuw leven in te blazen, ontstond het idee om volledig nieuwe kantoren te bouwen naast de bestaande showroom en deze laatste hier architecturaal mee in te integreren.

De nieuwe locatie gaf de opportuniteit om vanuit het kantoor uitzicht te hebben over enerzijds de ganse bedrijfssite: de betoncentrale, de bouwmaterialen en de parking met vrachtwagens. Anderzijds rijkt aan de andere zijde het zicht tot aan de kerktoren, over het kanaal waarlangs met de binnenvaart ook materialen worden aangeleverd.

Centraal gepositioneerd

Het nieuwe kantoorgebouw vormt het centrum van de site, waarrond het gehele bedrijfsleven zich afspeelt. Om dit kracht bij te zetten, werd het gebouw op een sokkel gezet die de verschillende toegangen tot het gebouw accentueert. De materialisatie van het kantoorgebouw weerspiegelt de core business van het bedrijf: beton en baksteen.

Passend binnen het vooropgestelde kader werden op zorgvuldige wijze materialen gekozen voor aankleding en afwerking van het gebouw die in het oog zullen springen van alle bezoekers en potentiële klanten.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties