Logistiek Park Waasland Aertssen

Het nieuw ellipsvormig hoofdkantoor van Aertssen Group in het Logistiek Park Waasland (Verrebroek) springt met zijn bijzondere vorm meteen in het oog. Vorsselmans dacht samen met Mertens-architecten mee over de bijzondere gevel.

 

Gebouwtype Werken
Locatie Verrebroek
Architect Mertens Architecten
Aannemer Cordeel

Een uitdagend project

Dit project kreeg met meerdere uitdagingen te maken. Zo werd er steigerloos gebouwd, aangezien het hoofdkantoor omringd is door logistieke magazijnen. Hierbij moesten grote glasvolumes van binnenuit geplaatst worden in een gordijngevel. De maatvoering was cruciaal: een gesegmenteerde vliesgevel moest perfect overgaan in de ronde gevelbeplating van de firma Limeparts-Drooghmans.
Vanuit esthetisch oogpunt werd geopteerd voor zo smal mogelijke profielen met een maximum aan doorzicht. Vorsselmans koos hierbij voor het Schüco FWS50-gordijngevelprofiel.

Transparant gebouw

De transparantie van het gebouw, met veel lichtinval en warmte, vereist een performante zonwering en brandwerendheid. In het initiële ontwerp waren de gevelterrassen langs het gebouw smaller. Daarom werden de horizontale banden tussen de vliesgevels breder gemaakt. Op die manier werd het probleem van brandoverslag opgelost, werd de afstand van glas naar glas groter en is de directe zoninstraling beperkter.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties