Maria Montessori

Maria Montessori is het nieuwe gebouw voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Vernoemd naar de vrouwelijke Italiaanse antropoloog, is dit het meest duurzame gebouw op de campus met certificaat ‘BREEAM-NL Excellent’.

 

Gebouwtype Onderwijs
Locatie Nijmegen
Architect Inbo
Aannemer Berghege / Heerkens Van Bavel

Onderscheidende aspecten van het project

Duurzaam materiaalgebruik

Jumboformaat beglazing

Glooiende gevelvorm

Vorsselmans

Vorsselmans heeft hiertoe bijgedragen met een hoog isolerende gevel met triple glas. In de verbindingsbrug tussen de bouwdelen is jumbo beglazing gemonteerd van maar liefst 1.250 kg en 7 meter hoog. Ook in de verdere materialisatie stond duurzaamheid voorop; zo is voor de verticale plankbekleding gekozen voor Resysta. Dit innovatieve biomateriaal bestaat voor 60% uit de hulzen van rijstkorrels en zorgt voor een warme uitstraling binnen de strakke witte betonkaders. Engineering en uitwerking vonden plaats in nauwe samenwerking met Limeparts-Drooghmans. In de grijze en bronskleurige cassettebekleding tussen de verdiepingen zijn nestkasten voor onder andere huismussen en zwaluwen geïntegreerd.”

Vloeiende gevelcontour in de natuur

De gebouwvorm is nauwkeurig ingepast in het boomrijke landschap door de gevelcontour volledig vloeiend te maken met bochten in plaats van hoeken, en ook de glooiing van het onderliggende terrein is in de gevels verwerkt.
De nieuwbouw van het Maria Montessorigebouw is een voorbeeld van succesvol partnership. Bij dit project was sprake van een aanbestedingstraject, waarin we als partners met aannemer Berghege Heerkens bouwgroep en architectonisch betonleverancier Microbeton hebben samengewerkt waardoor architectonisch beton, glas, aluminium en gevelbekledingen naadloos op elkaar aansluiten.”

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties