Vorsselmans aluminium ramen en deuren
Vorsselmans aluminium ramen en deuren

Moderne woning

Door de vele ramen baadt deze villa in het daglicht. Vorsselmans plaatste onder meer een schuifraam van 33 m lang en een schuifraam met opengaande hoek. Op die manier staan woning en tuin in directe verbinding met elkaar.

Locatie Kapellen
Architect VRV Architecten
Door de glazen gevel, die overal kan worden geopend, lopen de woonvertrekken zonder grens over in de terrassen.

De bouwheer is een gezin met twee tienerkinderen. Ze leefden in een vergelijkbare vrijstaande woning, maar de woning was nogal gefragmenteerd. In de loop der jaren, en na verschillende verbouwingen, waren alle functies aanwezig, maar de verhoudingen en de plaats van de verschillende ruimtes klopten niet meer. Architecten Van Rooy & Verbeeck werden ingeschakeld voor een nieuwe woning. Vakantiegevoel, lichtinval en contact met de tuin waren de belangrijkste wensen.

Vorsselmans aluminium ramen en deuren

Kenmerken van de villa

Vakantiesfeer

De nieuwe zuidelijk gerichte lange gevel laat zonlicht vrij binnenstromen. Door het permanent contact met de buitenomgeving en de leefterrassen ontstaat een zuiderse sfeer. Door de glazen gevel, die overal kan worden geopend, lopen de woonvertrekken zonder grens over in de terrassen rond het zwembad. Op de verdieping is een balkon langs de volledige zuidgevel. De ramen in de slaapkamers van vloer tot plafond benadrukken het contact met de tuin.

Aluminium

Het buitenmateriaal bepaalt sterk het uitzicht van de woning. Door de keuze van aluminium panelen werd een eenduidige vormgeving gerealiseerd, waarbij staalbouw, metselwerk, balkons, buitenschrijnwerk en andere detailleringen in één en hetzelfde materiaal zijn afgewerkt. Dorpels, dakranden, poort en andere details zijn uniform. Hierdoor worden de sculpturale eigenschappen van het geheel versterkt.

Duurzaamheid

Zowel voor bouwmaterialen als voor energie zijn duurzame oplossingen weerhouden. De aluminium gevelbekleding is zeer onderhoudsvriendelijk en kan, in tegenstelling tot gevelpleisterwerk of schilderwerk voor een witte woning in een bosrijke omgeving, makkelijk gereinigd worden.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties