STC College

Voor STC-group, een onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie, tekende het gerenommeerde architectenbureau Neutelings Riedijk Architects – dat ook het MAS in Antwerpen heeft ontworpen – een opvallend onderwijsgebouw op de Lloydpier in Rotterdam.

 

Gebouwtype Onderwijs
Locatie Rotterdam
Architect Neutelings Riedijk architecten
Aannemer Heijmans Utiliteitsbouw Rotterdam

De kracht van samenwerken

Voor de bouw van deze ‘verticale school’ werd een aanbesteding uitgeschreven. De Nederlandse aannemer Heijmans IBC Bouw heeft ons benaderd met de vraag of we dit project samen wilden aanbieden. Omdat Vorsselmans gelooft in de kracht van samenwerken, gingen we akkoord. Ons gecombineerde voorstel was blijkbaar sterk, want we haalden de opdracht binnen.

Periscoop in dambordpatroon

Het zestig meter hoge gebouw is ontworpen als een periscoop met twee grote ‘ramen’. Eén ervan is naar de rivier gericht, de andere kijkt – hoog in de lucht – over de haven uit richting de zee. In die vrijdragende structuur bovenin schuilt de conferentiezaal. De gevel is opgedeeld in een dambordpatroon van blauwe en grijswitte aluminiumplaten en glas. De aluminiumpanelen zijn geperforeerd en er zitten opengaande ramen achter.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties