TNO, Leiden

Het Leeds Bio Science Building bevindt zich op het Bio Science Park Leiden en staat internationaal aangeschreven als een toonaangevende life-science kenniscluster en behoort tot de top vijf Bio Science-parken van Europa.

Gebouwtype Onderwijs
Locatie Leiden
Architect Centrum Architecten
Aannemer BOBgroep

Een complete gevelrealisatie

Vorsselmans stond in voor fase 4 “hoogbouw”. Dit onderdeel betreft de nieuwbouw en Vorsselmans staat in voor de complete gevelrealisatie. Het gebouw is 40 m hoog en heeft in totaal 6000 (vlies)gevel bestaande uit glas, glaspanelen (wit) en roosters (grijs).

De zichtbare gebogen hoeken zijn ook daadwerkelijk gebogen (niet gesegmenteerd). Aan de voorzijde van het gebouw loopt de gevel twee keer onder een andere hoek weg, waardoor een luifel bij de ingang en een dakterras op de een na hoogste verdieping ontstaat. Bouwkundig gezien zorgt dit twee keer voor een interessante knoop.
De grootste uitdaging is echter de beperkte bouwplaats in combinatie met de gebouwhoogte. Er is namelijk niet veel beschikbare ruimte omdat de bouwplaats is ingesloten door water en een bestaand gebouw.

Kijken jullie mee naar het prachtige resultaat?

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties