Haga Ziekenhuis

Het Haga Ziekenhuis in Den Haag heeft een grootscheepse vernieuwing achter de rug. Zo is het bestaande gebouw vernieuwd en is vóór het ziekenhuis een compleet nieuw gebouw gerealiseerd volgens de hedendaagse eisen: flexibel, duurzaam en toekomstgericht. Het ontwerp van Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA) kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht. Het Haga Ziekenhuis heeft als één van de eerste grote ziekenhuizen zowel het ontwerp en de bouw als het technisch beheer voor twintig jaar aanbesteed. Er wordt volgens BIM en met BREEAM EXCELLENT gebouwd.

 

 

Gebouwtype Zorg
Locatie Den Haag
Architect MVSA architects
Aannemer Boele & van Eesteren

Vorsselmans

Om de levendige gevel van de nieuwbouw maakbaar te maken, werd al in het voortraject de hulp ingeroepen van de firma Vorsselmans. De nieuwbouw bestaat uit drie delen met daartussen twee atria. Binnen verbinden loopbruggen de tegenoverliggende zijdes. Om de gewenste detaillering van de architect te kunnen uitwerken, hebben we op basis van het Schüco AWS 65 systeem een nieuw profiel ontwikkeld. In het specifieke profiel wordt zowel het isolatieglas opgevangen als het borstweringsglas, dat voorzien is van een zeefdrukmotief. Dankzij de dubbele gevel wijzigt de borstwering van kleur naar gelang de lichtintensiteit en zoninval. De zeefdruk geeft bovendien een bepaalde dieptewerking op de achterliggende plaat. Samen brengen ze de gevel tot leven. Het glazen dak van beide atria kenmerkt zich door een beperkte hellingshoek. Het dak beschikt over ruiten in forse afmetingen van 2 bij 2 meter met een zonwerende en isolerende beglazing.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties